/  Over ons  /  Oorsprong

Oorsprong

Royal Hoitsema Labels, de oorsprong van ons bedrijf gaat ver terug in de geschiedenis. Royal Hoitsema Labels is Nederlands oudste, nog actieve drukkerij. Denk je aan een gedrukt etiket, dan denk je bijna vanzelf aan Royal Hoitsema Labels.


“De geschiedenis van Royal Hoitsema Labels gaat terug tot aan het begin van de 17e eeuw. In 1624 vestigde Arent Sipkes zich als boekverkoper in de Noord-Nederlandse stad Groningen. In 1756 duikt de naam Hoitsema voor het eerst op in de geschiedenis van dit drukkersbedrijf. Dan treedt Synco Hoitsema in het huwelijk met Geertruida Sipkes, een dochter van Jacobus Sipkes. Op 1 juli 1951 werd de N.V. Verenigde Drukkerijen Hoitsema opgericht door een samensmelting van de boekdrukkerij en een offset-drukkerij. Deze laatste was in 1907 door de heer N. Hindriks als steendrukkerij begonnen. In 1953 werd aan het bedrijf ter gelegenheid van haar 300-jarig bestaan het predikaat “Koninklijk” verleend.

In de jaren zestig verandert Hoitsema haar koers. De overstap naar de onstuimig groeiende etikettenmarkt wordt gemaakt. Het blijkt een goede zet en Hoitsema wordt een van de grootste etikettendrukkerij op de Nederlandse thuismarkt. Steeds meer gerenommeerde internationale bedrijven ontdekken het vakmanschap van Nederlands oudste drukkerij en al snel is het bedrijf actief in verschillende markten: tabak, bier, wijnen en dranken, frisdranken, ingeblikte producten en zuivelproducten. Vandaag de dag produceert Royal Hoitsema Labels nog steeds volop papieren labels en daarnaast ook kartonnen verpakkingen.”

Weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel direct met +31 (0)50 853 22 22.