Duurzame verpakkingen

Het produceren van papieren labels of kartonnen verpakkingen kan op vele manieren en hierbij kan gebruik worden gemaakt van verschillende materialen. Ons motto hierbij is “Design to be sustainable” en maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Royal Hoitsema Labels test deze continue en borgt de kwaliteit en verwerkbaarheid.

Reduce

De snelste manier om een bijdrage te leveren aan verduurzaming is het reduceren van verpakkingsmaterialen.

  • Door gebruik te maken van kleinere oppervlakten of dunnere materialen kan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal worden gereduceerd. Papier en karton hebben van nature een mooie uitstraling en door bijvoorbeeld een label beperkt te bedrukken, wordt ook het gebruik van inkten verminderd.
  • Door gebruik te maken van alternatieve papier- en kartonsoorten kan een positieve bijdrage worden geleverd. Door bijvoorbeeld het inzetten van papier gemaakt van bio-waste, plantresten bij het oogsten of karton gemaakt van gras. Bovendien kunnen deze materialen uw product letterlijk een ‘groene’ uitstraling geven.
  • Door gebruik te maken van ‘groene’ inkten wordt tevens een bijdrage geleverd aan reductie van schadelijke stoffen.

Recycle

Ook door gebruik te maken van deels of 100% gerecyclede papier- en kartonsoorten wordt een positieve bijdrage geleverd aan verduurzaming van een verpakking. Zo leveren wij inmiddels aan diverse brouwerijen miljoenen labels gemaakt van 100% gerecycled papier.

Door gebruik te maken van een kartonnen verpakking kan deze na gebruik eenvoudig bij het oud papier worden gescheiden. Door gebruik te maken van reeds gerecyclede kartonsoorten draagt u actief bij aan verduurzaming van uw product.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan duurzaamheid, wij kunnen u volledig informeren over de mogelijkheden en borgen daarbij een goede werking van uw product en een goede verwerking in uw productie.

Re-use

Waar mogelijk worden inktrestanten bij Royal Hoitsema Labels hergebruikt bij het aanmaken van inkt voor nieuwe opdrachten. Op die manier beperken wij ons gebruik van inkt en het onnodig weggooien van een hoogwaardige grondstof.

Onze bijdrage als productiebedrijf

Royal Hoitsema Labels is verantwoord aan het ondernemen en investeert in het verlagen van onze carbon foot print, de voetafdruk die de mens achterlaat door activiteiten die het milieu kunnen aantasten. Wij hebben de volgende acties inmiddels ondernomen:

  • Slim produceren: continue werken wij bij Royal Hoitsema Labels aan efficiëntere manieren van productie. Hierdoor besparen wij niet alleen materiaal en energie, maar uiteindelijk ook kosten.
  • Cascade verwarming: wij beschikken over een CV ketelsysteem dat in serie is geschakeld. Naar behoefte schakelen de ketels na elkaar in afhankelijk van de benodigde warmte.
  • Warmte terugwinning perslucht: bij het aanmaken van perslucht komt veel warmte vrij. Deze warmte wordt teruggewonnen en gebruikt om onze productie te verwarmen.
  • LED verlichting: binnen en buiten is ons bedrijf voorzien van LED verlichting.
  • Oplaadpunt auto’s: wij beschikken over een tweetal oplaadpunten voor auto’s.
  • Oplaadpunt fietsen: voor e-bikes zijn er oplaadvoorzieningen.
  • Afvalscheiding: ons afval wordt volautomatisch gescheiden voor hergebruik, dit in samenwerking met onze partner Virol. 

Weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel direct met +31 (0)50 853 22 22.